Background

Bokföring

Recma hjälper små till medelstora företag med den löpande bokföringen. Ett tidskrävande måste som många företagare inte har full koll på. Ett litet felslag eller en miss i reglerna kan ta en evighet att reda ut. Låt dig inte hamna där och frigör tiden som företagare med att ta hjälp av en redovisningskonsult. Vi garanterar att bokföringen blir utförd korrekt så ni kan släppa det helt och fokusera på din kärnverksamhet.

Självklart är det fortfarande bra att ha koll på verksamhetens siffror men istället för att stirra sig blind på alla små belopp på leverantörsfakturorna så kan du när som helst istället se helheten via enkla diagram som alla förstår. Recma är byråpartner med Visma Spcs AB och kan därför erbjuda alla sina kunder Visma Ekonomiöversikt där du enkelt kan se hur ditt företag går. Här får du en överblick av ditt företags resultat men kan också gå in och kolla på specifika verifikationer om du vill gå in djupare på något.

Bokföring till fast pris

Vi erbjuder fasta priser för att du som företagare skall ha koll på kostnaderna varje månad. Våra redovisningspaket är olika beroende på hur stort bolag du har idag. Våra paket är främst inriktade till aktiebolag men vi kan självklart hjälpa andra bolagsformer som handelsbolag och enskild firma också.

Våra tjänster inom bokföring

Löpande redovisning

Löneadmininstration

Kundreskontra

Fakturapåminnelser

Fakturering

Leverantörsreskontra

Arkivering av verifikationer

Avstämningsrapporter

digital fakturering och attesterna

Vad är bokföring?

Bokföring innebär att det ska finnas skriftligt bevis för alla händelser som påverkar företagets affärer. Dessa bevis kallas verifikationer. Det kan till exempel vara kvitton eller fakturor. Om du inte har någon verifikation för en viss händelse så får du göra en själv. Då kallas den för en bokföringsorder. Att löpande hålla ordning på affärshändelserna genom att skriva upp dem kallas att föra bok (bokföra). Händelserna ska bokföras både i nummerordning, kronologisk ordning och efter vilken sorts händelse det är. För att göra det brukar man använda olika konton.

Ett årsbokslut får du genom att räkna samman alla konton. Bokslutet visar om företaget gått bra eller dåligt och hur mycket tillgångar (pengar, maskiner och liknande) och skulder företaget har.

Att spara alla papper och annat material som du använt i bokföringen är viktigt. Det ska sparas i sju år och det ska vara ordning och reda.

Kom ihåg att den privata ekonomin ska hållas isär från firmans ekonomi. Egna insättningar och uttag i verksamheten ska bokföras.

Tänk på att det är du som ansvarar för bokföringen! Även om du anlitar någon för att sköta din bokföring är det du som ansvarar för att bokföringen blir riktig. Detta ansvar kan du aldrig lämna ifrån dig. Så ställ krav på din bokförare att han eller hon förklarar om du inte förstår.l

vilka vi är

Recma är ett externt huvudkontor som erbjuder företag tjänster inom redovisning, marknadsföring och affärsutveckling,- allt under ett och samma tak.

varför vi finns

 Recma är resultatet av en idé om att låta företagare, entreprenörer och kreatörer fokusera på rätt saker för att bygga hållbara och lönsamma verksamheter i världen.

vem är du

Du är företagare  med många bollar i luften, höga visioner och starka affärsideer men med alldeles för lite tid.

hur det börjar

Allt börjar med ett förutsättningslöst möte över en kopp tea eller kaffe. välkommen till oss i Nacka