Skatter & Moms

En del av bokföringen som Recma hjälper till med är att lämna in samtliga deklarationer till skatteverket som företaget har. Du slipper då hålla koll på alla datum och vi ser till så allt är korrekt ifyllt innan det skickas in.

Vi har kontakter

Vi har även nära samarbete med skatterådgivare som kan hjälpa dig skatteplanera smartare och hjälpa dig med frågor om tillexempel ombildning, generationsskifte, skatterevisioner, fastigheter m.m.

Några av dem vanligaste deklarationerna som Recma hjälper företagare med är;

Arbetsgivardeklaration

Momsdeklaration

Avstämning skattekonto

Punktskattedeklaration

Periodisk sammanställning

Vad är moms?

Du som har företag och säljer varor eller tjänster i Sverige ska ta ut moms av dina kunder, så kallad utgående moms. Momsen är ingen kostnad för dig, utan en skatt som du tar ut av kunden och för vidare till staten.

När du sedan köper varor eller tjänster till ditt företag betalar du moms på dem, så kallad ingående moms. När du redovisar och betalar moms till Skatteverket är det skillnaden mellan utgående moms och ingående moms som du ska betala.

vilka vi är

Recma är ett externt huvudkontor som erbjuder företag tjänster inom redovisning, marknadsföring och affärsutveckling,- allt under ett och samma tak.

varför vi finns

 Recma är resultatet av en idé om att låta företagare, entreprenörer och kreatörer fokusera på rätt saker för att bygga hållbara och lönsamma verksamheter i världen.

vem är du

Du är företagare  med många bollar i luften, höga visioner och starka affärsideer men med alldeles för lite tid.

hur det börjar

Allt börjar med ett förutsättningslöst möte över en kopp tea eller kaffe. välkommen till oss i Nacka