Löner

Recma hjälper till med hela eller delar av löneprocessen. Det vanligaste är att vi sköter hela processen genom att du som företagare lämnar in löneunderlagen antingen via ett program eller på papper och därefter gör vi i ordning alla löner. Du får ett mejl där du godkänner lönerna och då skickar vi ut lönespecifikationerna till dem anställda, lägger dem för betalning samt lämnar in arbetsgivardeklarationen. Sköter Recma er bokföring så bokför vi även lönerna.

Våra tjänster inom löner

Lönehantering

Utbetalning

Personaladministration

Arbetsgivaravgifter och skatter

Semesterårsavslut

Kontrolluppgifter

Fora- och collectumrapportering

Recma blir din löneadministratör och hjälper dig inte bara med lönerna utan kan också hjälpa till med kommunikationen till anställda, personalfrågor, kollektivavtal, försäkringar, villkor, lagar mm. Vi lägger även upp alla nyanställda i systemet och kan hjälpa er med anställningsavtal.

Lön

Du måste informera den anställda om lön samt hur ofta den betalas ut. I princip kan du och den anställda komma överens om vilken lön som helst. Är du bunden av ett kollektiv- eller hängavtal kan det dock finnas särskilda bestämmelser som du måste ta hänsyn till.

vilka vi är

Recma är ett externt huvudkontor som erbjuder företag tjänster inom redovisning, marknadsföring och affärsutveckling,- allt under ett och samma tak.

varför vi finns

 Recma är resultatet av en idé om att låta företagare, entreprenörer och kreatörer fokusera på rätt saker för att bygga hållbara och lönsamma verksamheter i världen.

vem är du

Du är företagare  med många bollar i luften, höga visioner och starka affärsideer men med alldeles för lite tid.

hur det börjar

Allt börjar med ett förutsättningslöst möte över en kopp tea eller kaffe. välkommen till oss i Nacka